1
Vote

Same problem as Issue # 6080 with smtp4dev v2.0.9.

description

Thanks for developing a badly needed product!!
 
I have the same problem as Issue # 6080: No message appears in the message panel and a session appears about 15 seconds after executing the smtp command.
 
I am running smtp4dev version 2.0.9 (installed Dec 1, 2011) on Windows Vista Business (32bit) with all Microsoft updates installed. My Windows Firewall is turned off and my Norton Internet Security firewall is also turned off.
 
The test I ran was using code that I copied from Issue # 6080. I only made some minor changes. The attached text file contains MailTestPage.aspx, MailTestPage.cs, web.config, and the session log results from the last test run.
 
Please tell me what I am doing wrong.

 

2011-12-01 Issue Details

 

Here is the MailTestPage.aspx file:

<%@ Page Language="C#" Debug="true" AutoEventWireup="true" CodeFile="MailTestPage.aspx.cs"
Inherits="MailTestPage" %>
 
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head id="Head1" runat="server"> <title></title> </head> <body>
<form id="form1" runat="server">
<div>
    <table border="0">
        <tr>
            <td>
                <b>Your Email:</b>
            </td>
            <td>
                <asp:TextBox runat="server" ID="UsersEmail" Columns="30">richhowland@netzero.net</asp:TextBox>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td>
                <b>Subject:</b>
            </td>
            <td>
                <asp:TextBox runat="server" ID="Subject" Columns="30">This is the subject line.</asp:TextBox>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td colspan="2">
                <b>Body:</b><br />
                <asp:TextBox runat="server" ID="Body" TextMode="MultiLine" Columns="55" Rows="10">This is the body 
 
text.</asp:TextBox>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td colspan="2" align="center">
                <asp:Button runat="server" ID="SendEmail" Text="Send E-mail" OnClick="SendEmail_Click" />
            </td>
        </tr>
    </table>
</div>
</form>
</body>
</html>

 

Here is the MailTestPage.cs file:

 
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Net.Mail;
 
public partial class MailTestPage : System.Web.UI.Page
{
protected void SendEmail_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
    const string ToAddress = "richhowland@netzero.net";
    MailMessage mm = new MailMessage("richhowland@netzero.net", ToAddress);
    mm.Subject = Subject.Text;
    mm.Body = Body.Text;
    mm.IsBodyHtml = false;
    SmtpClient smtp = new SmtpClient();
    //(use the Web.config settings)
    smtp.Send(mm);
}
}
 

 

Here is my web.config file:

 
<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<system.web>
    <compilation debug="true" targetFramework="4.0" />
</system.web>
<system.net>
    <mailSettings>
        <smtp deliveryMethod="Network">
            <network host="localhost" port="25"/>
        </smtp>
    </mailSettings>
</system.net>
</configuration>

 

Here is my log message:

 
220 localhost smtp4dev ready
EHLO DEVSYS20
250-Nice to meet you.
250-8BITMIME
250-STARTTLS
250-AUTH=CRAM-MD5 PLAIN LOGIN ANONYMOUS
250-AUTH CRAM-MD5 PLAIN LOGIN ANONYMOUS
250 SIZE
MAIL FROM:richhowland@netzero.net
250 Okey dokey
RCPT TO:richhowland@netzero.net
250 Recipient accepted
RSET
250 Rset completed

file attachments

comments

spongeboy wrote Apr 10, 2012 at 10:35 AM

I've added some comments to 8060. I had the same issue, cause was Symantec Internet Email Auto-Protect.

Disable SYMANTEC INTERNET EMAIL AUTO-PROTECT
  1. Open Symantec Endpoint Protection Manager
  2. Click "Options" for "Virus and Spyware Protection"
  3. Go to "Internet Email Auto-Protect" tab
  4. Uncheck "Enable Internet Email Auto-Protect"

wrote Feb 22, 2013 at 1:30 AM